Förnya vardagsrummet med små och stora medel

Vardagsrummet är hjärtat i många hem och ett rum vi gärna bör spendera lite extra tid att få till precis som vi vill ha det. Här kommer några tips på både små och stora åtgärder som kan göras för att förnya vardagsrummet.

Sätt upp en fondvägg

En fondvägg kan göra väldigt mycket för ett rum och det finns otroligt många olika varianter att välja mellan. Vill du dock inte tapetsera om de andra väggarna är det klokt att utgå från dem och se vilket typ av fondvägg och vilka färger som passar bra ihop med de andra tre väggarna.

Slipa och/eller lacka golvet

Har du ett trägolv i vardagsrummet kanske du också har ett som går att slipa och/eller lackas. En eller båda av dessa åtgärder kan lätt få rummet att kännas som nytt. Det är nog bäst att överlämna arbetet till en expert för att vara säkert på att få det bästa möjliga resultatet.

Byt ut soffan

Soffan är vardagsrummets viktigaste möbel och något som ofta sätter tonen för hela rummet. Att byta ut den gör därför stor inverkan på känslan i rummet. Och medan det kan kännas lockande att välja något väldigt likt, har du ju chansen att nästintill förvandla rummet till något helt annat med en mer annorlunda soffa.

Platsbygg ett par bokhyllor

Platsbyggen kan vara väldigt stiliga saker att ha i hemmet. Men en annan fördel de också kommer med är att du kan utnyttja hela höjden på rummet på ett väldigt naturligt vis. Passa även på att göra lite extra för att få ett resultat du verkligen kan känna dig helt nöjd med.