Mysiga barnrum

Barn leker på sitt rum

Om du vill omvandla ett vanligt rum till barnrum utan omfattande renovering så är det tacksamt att använda sig av textilier. 

Barn vistas mycket på golvet så en tjock matta med roliga motiv är en bra investering. Har golvet skavanker kan det döljas med hjälp av mattan samtidigt som det blir ett varmare och mjukare lekutrymme. För att piffa upp en trist vägg fungerar det utmärkt att göra en fondvägg med hjälp av ett tyg med passande motiv Så här gör du en fondvägg:

  • Börja med att mäta väggen, höjd+bredd.
  • Välj ut ett tyg som du tycker om.
  • Köp en trekvarts stav i trä efter väggmåttet.
  • Klipp ut tyget efter väggmåtten, men lägg först till fyra cm till fållen nedtill och ca tre cm för den övre kanalen.
  • Sy den övre kanalen, för in kvartsstaven och prova in höjden på tyget mot väggen. Ibland lutar golvet så genom att prova tyget direkt mot den vägg där fondväggen ska sitta, så kan du justera den nedre fållen till exakt höjd.
  • Sy den nedre fållen och fäst sedan staven med tyget, högst upp mot väggen.

 

Kuddar i olika storlekar i ett ”myshörn” blir snabbt ett omtyckt tillhåll för lek . Genom att låta en färgnyans finnas med bland alla textilier skapas en röd tråd och rummet upplevs mer harmoniskt. Till barnets våningssäng kan man sy ett draperi. På så sätt fixas snabbt en koja som passar perfekt till att läsa sagoläsning. Tänk på att det är viktigt att textilierna tål att tvättas och att de inte bör innehålla kemiska tillsatser.