Att inreda med konst

Vår heminredning består ju inte enbart av möbler utan vi vill gärna hänga något på väggarna för att pryda dessa och så att man har något vackert att titta på. Att inreda med konst är en konst i sig och man kan i vissa fall behöva lite vägledning så det blir så bra som det bara kan bli.

Först gäller det att hitta något som kan passa in i hemmet. Det kan vara fotokonst som man beställer på nätet eller några vackra tavlor som man har köpt på en auktion. Hur man placerar ut sin konst är av vikt och det kan bli riktigt bra om man tänker sig för en aning och planerar hur man vill placera sina tavlor. Vissa väggar gör sig bättre med tavlor på än andra. På vissa ställen i hemmet så kanske man skapar en tavelvägg med den fotokonst som man köpt och på någon annan så hamnar de målade tavlorna.

Tänk på att inte hänga tavlorna för högt. Detta är ett vanligt misstag som man gör. Det är ju inte frågan om speglar som ska sättas upp i lagom ögonhöjd utan tänk på att det finns gott om utrymme ovanför de tavlor som du hänger upp. Dock så är det fint att flera tavlor på samma vägg hänger i linje med varandra så man får en rak linje att följa med ögat. En laser kan hjälpa till att få denna raka linjen med tavlor. Vissa tavlor kan fungera bra med att bara luta mot en vägg från en bänk eller en byrå av något slag.