Var uppmärksam på dålig inomhusmiljö

Inomhusmiljön är något som du alltid bör vara lite extra uppmärksam på. Plötsliga förändringar sker väldigt sällan. Istället är det ofta väldigt gradvisa, vilket kan göra att vi hinner vänja oss som förändringarna sker. Och det kan gå långt innan vi märker av förändringen om vi inte håller ett noga öga på hemmet.

Dålig lukt kan vara ett tecken på fukt- eller vattenskador, som för övrigt ofta hamnar högst upp på listan över vanliga fel i hemmet. Spenderar du mycket tid inomhus märker du dock inte av det förrän det som sagt nog gått väldigt långt.

Stunderna då du är mest troligt att lägga märke till dessa dofter är när du kommer hem efter att ha varit säg på jobbet eller till och med en snabb resa till affären. Om du då känner en underlig lukt är det bäst att faktiskt utforska detta och inte bara tro att du inbillar dig eller att det nog inte är något speciellt.

Har du tur är det inget speciellt och du löper ingen risk att fortsätta vistas i hemmet som vanligt. Men om du har otur kan det vara mögel du känner doften av. Och förutom att vara skadligt för huset kan det även vara skadligt för hälsan. Att andas in mögelsporer kan bland annat leda till akuta lungproblem, som med tiden även kan bli kroniska om möglet inte avlägsnas och huset saneras.