Sovrummet, ett viktigt rum

Sovrummet är ett av våra viktigaste rum i vårt boende. Vi tillbringar mycket tid i våra sovrum om än mycket tid är då vi sover. det kan vara lätt hänt att vi glömmer bort att göra detta rum till ett mysigt och ombonat rum som vi trivs med.

Sängen

Huvudmöbeln i rummet är självklart sängen och det är viktigt att vi köper en säng som är anpassad för vår kropp. Prata med din möbelhandlare om hur du önskar att din säng ska vara innan du köper. Det är också viktigt att vi ser till att vi köper sängkläder av god kvalité, både för sömnen och för hållbarheten. Sköna och nytvättade sängkläder måste nog vara det mest njutningsbara som finns.

Förvaring

Finns det möjlighet att i angränsande rum som kanske inte vanligtvis används inreda till en ”Walking Closet” så är detta drömmen för många. På så sätt så kan du platsbygga förvaring för dina kläder men också sängkläder och annat som används i sovrummet. Inred din garderob efter de behov som finns för er personligen, finns det plats för ett sminkbord så bygg det också.

Belysning

I ett sovrum så bör det finnas både praktisk och dekorativ belysning. Sänglampor som kan riktas bort från den ena partnern om denne vill sova. Men också praktisk belysning som gör det enkelt att städa och få bra belysning då sängen ska renbäddas. Något som kan vara praktiskt är att ha en fjärrkontroll vid sängen till belysning i hemmet så du kan släcka ner allt utan att behöva kliva upp.