Snygg husfasad

dilapadated-house

Det första intrycket ett hem ger är via fasaden och den eventuella trädgården. Ett stökigt eller tråkigt intryck kan enkelt göra att även inredningen inomhus känns tråkig eller stökig. Med hjälp av våra tips kan du få utsidan att bli lika snygg som insidan.

Först och främst måste du se över valet av färg, både när de kommer till själva färgnyansen och vilken typ av färg du har valt att använda. Det finns nämligen många olika typer av färger vars egenskaper kan påverka hur ditt hus ser ut längre fram. Folksam har utfört ett mycket bra test av utomhusfärg som du definitivt bör läsa igenom innan du väljer vilken färgtyp din fasad ska ha.

Detaljerna är viktiga

Det finns många små tips och tricks förutom rätt väggfärg. Ett av dessa är att använda blommor och växter i krukor som blommar i matchande färger, sätta upp nya hussiffror på väggen samt sammanställa en mysig uteplats med hjälp av utemöbler. När alla detaljerna är välvårdade och snygga ger de ditt hem ett enhetligt och vackert utseende.

Trädgården

Även om gräsmattan och trädgården inte tillhör husets fasad möter också dessa betraktarens öga direkt när denne för första gången fäster blicken vid huset. De påverkar med andra ord det första intrycket avsevärt, vilket är en god anledning att se till att trädgården ser välvårdad ut. Om du inte har tid, ork eller lust att ta hand om gräsmattan kan du alltid köpa en liten robot som fixar jobbet åt dig. Bäst-i-test.se har listat de bästa robotgräsklipparna år 2015, perfekt läsning för dig som vill kunna överlåta gräsklippningen till en prisvärd liten kompis.