Känslan av en renbäddad säng

Visst är det en fantastisk känsla att få krypa ner i en renbäddad säng? Det doftar rent och gott och de första nätterna med nytvättade lakan är något som man gärna skulle stanna kvar längre. Hur ofta byter ni lakan i sängen? Ja, det ser nog olika ut hos oss alla.

Byte av sängkläder

Varje eller i alla fall varannan vecka är vad som rekommenderas att byta och tvätta sina sängkläder. Det är mycket som samlas i våra sängar så om man med mikroskåp skulle se vad som kryper omkring skulle man nog tvätta oftare. Så fort du byter så kan det finnas anledning att lägga in dina sängkläder i tvättmaskinen och tvätta dessa. Tvätta gärna i högre temperatur för att få död på alla kvalster och annat som kan finnas i det du sovit i den senaste veckan. Skapa din rutin för när du byter dina lakan och örngott. Varje söndag eftermiddag kan vara en bra dag för detta.

Köp hem fler bäddset

Skulle det visa sig att du har för lite bäddset där hemma så finns det mycket att välja på nätet. Du hittar olika påslakan online som gör att du får mer att välja på därhemma och kan byta dina sängkläder oftare än vad du kanske gör. Allt för gamla lakan och örngott kan tappa sin funktion och spänst. Det kan finnas anledning att titta på produkter med lite högre kvalité som gör att de håller längre och klarar av alla dessa tvättar som de får gå igenom. Ju fler uppsättningar lakan och örngott du har hemma desto längre mellan tvätt av dessa.