Hitta stilen i sovrummet

Sovrum

Sovrummet är en essentiell del av bostaden. Det är ett rum där vi tillbringar runt en tredjedel av vår livstid, den tid vi sover. Dessutom är sömnen avgörande för hur vi mår i övrigt. Det gör att inredningen i sovrummet kan ha stor inverkan på vår fysiska och mentala hälsa. Steg ett är att hitta en grundstil som du själv känner dig bekväm och avslappnad med.

Sängen – vår viktigaste möbel?

Som sagt, i sängen vistas vi upp till åtta timmar om dagen eller mer. Här får vi livsavgörande återhämtning och många behagliga stunder. Därför är det viktigt att välja med omsorg, både gällande ergonomi och design. En fin detalj för att addera både elegans och en ombonad känsla är sänggaveln. Sådana hittar du bland annat hos onlinebutiken Lindholms.se, i ett stort utbud av olika färger och stilar.

Färg och belysning

Förutom sängen är färg och belysning två grundläggande faktorer för sovrumsinredningen. Generellt sett rekommenderas en dämpad färgskala i exempelvis gult eller dova pasteller, vilket främjar en lugn och harmonisk atmosfär. Belysningen bör utformas med bra balans mellan att vara rogivande och ändå erbjuda tillräckligt ljus för att läsa både morgontidningen och en roman på kvällen. Ett tips är att låta installera en dimmer, där du själv kan anpassa ljusstyrkan.