Lyxig inredning behöver inte alltid vara dyr

Att vilja få inredningen att se lite mer lyxig ut är inte ovanligt. Och medan en hel del lyxig inredning också är väldigt dyr finns det gott om knep man kan använda sig av för att skapa en mer lyxig känsla utan att spränga inredningsbudgeten.

En stilig kristallkrona

Kristallkronan är en klassiker när det kommer till lyxig inredning. Men det är också något man kan få tag på för väldigt resonabla priser. Detta fungerar speciellt bra i inte allt för stora rum då man kan köpa en mindre modell utan att den ser allt för liten ut.

Mer metall

Metaller kan också vara något som höjer lyxkänslan i rummet. Men det gäller att välja rätt sort, annars löper man risken att det börjar bli mer industristil på inredningen. Blankpolerade metaller är ofta mer passande och mässing är ofta ett bra val.

Investera i mattan

Väljer man något att spendera lite mer på är mattan inte en dum idé. En riktigt snygg matta kan lyfta ett rum ordentligt och skaffar man dessutom en som drar till sig blicken kan man ofta använda mer neutral inredningen runtomkring utan att störa intrycket mattan själv ger.

Stuckatur i taket

Stuckatur är något vi är van att se i äldre och finare hus. Men idag kan man hitta billig stuckatur i frigolit eller polyuretan som kan få vilket tak som helst att se extra stiligt ut.

Långa gardiner

Takhöjd är något vi ofta förknippar med lyx och även om det inte finns billiga sätt att höja taket kan man åtminstone ge intrycket av mer höjd. Och det enklaste sättet att göra detta är att höja upp gardinerna till taket. Gardinerna själva kommer så klart behöva bli lite dyrare med tanke på längden. Men det priset kan det helt klart vara värt.