Textilier till sovrummet

Sovrummet är ett alldeles underbart rum i hemmet. Det bör åtminstone vara det, så är man inte riktigt nöjd med inredningen där så kan det vara läge att ge rummet ett lyft.

Sovrummet är det sista rummet man får intryck av när man går och lägger sig och det första när man vaknar upp. Både en bra start och ett bra avslut på dagen kan förutsätta ett trivsamt sovrum med andra ord.

Inte nog med att en skön bäddmadrass till sängen är något att längta till – man bör även fokusera på att välja ut stämningsfulla och sköna sängkläder. Olika typer av täcken och kuddar är också viktigt. Vissa gillar till exempel riktigt stora och fluffiga duntäcken. Hur som helst är textilerna viktiga. Vilka mönster och färger sängkläderna har kan verkligen påverka hur rummet upplevs, och speciellt om man använder sig av ett överkast som alltid är synligt.

Just nu får det gärna vara mycket mönster och färger. Rummets färger och detaljer får gärna följa en viss färgskala. Vad gäller gardiner så är det vanligt att man vill kunna mörklägga sovrummet rejält om så önskas. Därför bör man inte vara rädd för att välja ganska tunga gardiner som gott och väl kan få sträcka sig ända ner mot golvet.

Vidare bör sovrummet dekoreras med ytterligare detaljer så som plädar och kuddar. Att ha en skön pläd liggandes på nedre delen av sängen över överkastet är nu för tiden en vanlig inredningsdetalj. Det bidrar till en mysigare stämning. Även lite mindre kuddar får gärna placeras på sängen över överkastet. För att göra det extra mysigt och behagligt så rekommenderas att ha en skön ryamatta under sängen, men som givetvis också sträcker sig bortom sängens yta. På så sätt slipper man placera fötterna på ett kallt golv.